Esra İle Sebo’nun Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi
By Esra on 06 Eki 2009 with 0 Yorum

Salçalık domateslerin çıktığı bu günlerde yani ağustos ayı ortalarında özellikle yumurta şeklindeki olgun domatesler tercih edilerek harika salçalar yapmaktayız.
Bu tarif bizzat kendimiz tarafından yapılıp denenmiş, özgün bir salça tarifidir.
Öncelikle tarifimizi 1 kasa(20 kilo) domatese göre vereceğiz fakat kasa sayısındaki artışa göre örneğin; 2 kasa için malzeme miktarını da 2, 3 kasa için 3 katına çıartmanız gerekmektedir.

Malzemeler:
1 kasa (20 kilo) domates
2kilo salçalık kırmızı biber
tadına bakılarak biraz şeker ve yeterince tuz eklenecek
Yapılışı:
Domateslerigüzelce yıkadıktan sonra iri iri doğruyoruz. Biberlerimizide aynı şekilde yıkayıp doğruyoruz. Büyük bir tencerenin içine domatesleri ve biberleri koyup ağır ateşte arasıra karıştırıp kaynayana kadar bu işleme devam ediyoruz. Ama tencerenin dibinin tutmaması için mutlaka kısık ateşte olmalı. Ayrıca tadına bakılarak yeterli miktarda tuz ekilmelidir.
Kaynama işlemi bittikten sonra tencereyi ocaktan indirip bir süre soğumasını bekleyip salça yapma makinesinden güzelce geçiriyoruz. Eğer salça yapma makinanız yoksa süzgeçten bastıra bastıra geçirin. Süzmüş olduğunuz sıvı haldeki domatesi tekrar tencereye koyup kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Lezzetini ayarlamak için içine bir miktar şeker ve tuz ekleyin. Ama Mutlaka tadına bakarak ayarlayın. Kaynamaya başladıktan sonra ksık ateşte bir süre faha pişirip koyulaşmasını bekleyin.Kıvama geldiğinde artık salça kurutulmak için tepsilere dökülmeye hazırdır. Salçaları Tepsilere iki parmak kalınlığında döküyoruz ve güneş alacak bir yere tepsilerimizi koyuyoruz ve düzenli olarak gündüzleri 2 -3 saatte bir salçaları karıştırıyoruz. Tahmin olarak 2 -3 güne kadar suyunu çeker ve salça olarak yemeğe hazır bir hal alır.
Bu vermiş olduğum tarif ev yapımına uygun olup, bizim imkanlarımız yani yerimiz müsait olduğu için evimizin önünde yakmış olduğumuz odun ateşinde büyük bir kazan ile 5 kasa domates ile uygulanmıştır. 5 kasa domateseten tahmini 10 -15 kilo salça çıkmaktadır.
Afiyet OLsuN…
Kategori: : Son Eklenenler • Tatlı-Tuzlu

Havuz Başı Yatak ve Hamak Modelleri
Frenk Üzümü Reçeli Tarifler
Buğday Yağının Faydaları Nelerdir
Göz Altı Şişlikler İçin Ne Yapılmalı, Bitkisel Çözümler
Prostat Hastalığında Polenin Faydaları Nelerdir
Adrenalin Bu Olmalı, Kesinlikle Denemelisiniz...
S Harfi İle Başlayan Kız Bebek İsimleri
Portakal Fidesi Ekimi, Bakımı ve Yetiştirilmesi
Fotoğraf Albümü Sehpa Bir Arada Harika Bİr Tasarım
Evde Beze Yapımı